CIS registratie

Bij Stichting CIS staan de volgende meldingen in het CIS-register opgeslagen: 

Heeft u een CIS registratie en wilt u een verzekering afsluiten?

Vul onderstaand contactformulier in en onze medewerkers nemen spoedig telefonisch contact met u op voor het maken van een offerte.
Of neem telefonisch contact op via Tel. 085 2100 104 ma. | vrij. 09:00 - 18:00. Zaterdag 09:00 - 17:00.

Contactformulier


Een verzekering afsluiten met een CIS registratie

Wanneer u bent afgewezen als gevolg van een CIS-registratie, dan kunt u via ons alsnog een verzekering aanvragen. Wij bieden oplossingen voor auto's, inboedel, opstal, scooters, aansprakelijkheid, bezorgscooters, taxi's enz.

Inzage in uw CIS registratie
Wanneer er persoonsgegevens van u worden geregistreerd, dan heeft u het recht om te weten welke gegevens over u zijn verwerkt. Als u wilt weten welke gegevens over u in de CIS databank zijn opgenomen, dan kunt u op de website van Stichting CIS het inzageformulier invullen.

Stichting Centraal Informatie Systeem
Het systeem Vertrouwelijke Mededelingen en malus registratie wordt in de volksmond ook wel de 'zwarte lijst' genoemd. De lijst vermeldt personen die om een bepaalde reden een verzekering zijn geweigerd of opgezegd. Ook mensen met een ontzegging van de rijbevoegdheid staan vermeld. Ook de mensen die in de negatieve schadevrije jaren ( malus positie ) zijn beland en wiens verzekering beƫindigd/geschorst is, zijn in het systeem opgenomen. Het systeem wordt bijgehouden door Stichting Centraal Informatie Systeem voor in Nederland werkzame verzekeringsmaatschappijen ( Stichting CIS ). Alleen de verzekeraars ( dus niet de tussenpersonen ) kunnen een registratie doorvoeren, verwijderen en / of bekijken. De persoonsgegevens blijven vijf jaar staan. Alleen de EVR meldingen blijven maximaal 8 jaar staan. De personen met een malus positie blijven echter vijftien maanden vermeld staan. De verzekeraars raadplegen het systeem altijd alvorens zij overgaan tot acceptatie van een verzekering. Iemand die op de lijst voorkomt wordt zelden geaccepteerd. Via deze website kunt u alsnog een offerte / verzekering aanvragen.

Schademelding(-en):
In de databank van CIS worden alle schademeldingen ( claims ) opgenomen die door verzekeraars en gevolmachtigd agenten worden ontvangen. Het maakt daarbij niet uit wie er schuld heeft aan de schade of dat een schade niet gedekt is volgens de voorwaarden. Van iedere claim worden alleen de feitelijke gegevens en de persoonsgegevens van alle betrokkenen vastgelegd.

Stichting CIS:
Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft goedkeuring verleend voor registratie van ontzeggingen van de rijbevoegdheid in de databank van de Stichting CIS. Het is voor de verzekeraar van motorvoertuigen immers van belang om te weten of het rijbewijs van een verzekerde ( tijdelijk ) is ingetrokken als gevolg van bijvoorbeeld alcoholmisbruik. De gegevens van de rijontzeggingen worden aangeleverd door de overheid en niet door verzekeraars. Indien u een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft gehad dan staat u in dit systeem geregistreerd. Het verzwijgen van het feit dat u een ontzegging van de rijbevoegdheid hebt gehad heeft geen zin.

Contactgegevens Probleemverzekering:

Telefoonnummer: 085 2100 104 ma. | vrij. 09:00 - 18:00. Zaterdag 09:00 - 17:00.

Verzekeringen afsluiten met een CIS-registratie: