Fraude ( met verzekeringen )

U staat geregistreerd met een Vertrouwlijke Mededeling achter uw naam in de systemen bij verzekeraars. In het verleden heeft u namelijk aangetoond fraude gepleegd. Dit was bijvoorbeeld met een verzonnen schade op uw autoverzekering, een gefingeerde declaratie op een reisverzekering of iets anders.

Wij zijn preferred dealer van de Vereende Verzekeringen en kunnen u voor elke verzekering van de Vereende van dienst zijn.
U neemt contact op via Tel. 085 2100 104 ma. | zat. 09:00 - 17:00.


 

fraude

Wij zijn preferred dealer van Rialto Verzekeringen. Bij Rialto verzekeringen kunnen wij klanten onderbrengen die op wat voor manier dan ook betrokken zijn geweest met fraude. Rialto heeft geen acceptatieplicht. Zij mogen u dus ook weigeren. In veruit de meeste gevallen zullen wij wel een offerte uitbrengen. Wij informeren u nader over de procedure voor het afsluiten van een autoverzekering of andere verzekering bij Rialto Verzekeringen. Neem hiervoor contact met ons op. Wij verzorgen graag voor u een Rialto offerte. Tel. 085 2100 104 ma. | zat. 09:00 - 17:00.

Wilt u een Rialto verzekering afsluiten?
Vul het contactformulier in en onze medewerkers nemen spoedig telefonisch contact met u op voor het maken van een offerte.
Of u neemt contact op via Tel. 085 2100 104 ma. | zat. 09:00 - 17:00.Fraude bij ( auto-)verzekeringen
Verzekeraars worden allen geconfronteerd met fraude bij acceptatie van verzekeringen en afhandeling van (schade)claims. Uit onderzoek onder verzekeraars ( in 2005 ) blijkt dat tien procent van de ingediende schadeclaims frauduleus is. Die kwetsbaarheid van verzekeringen voor misbruik is dan ook alom bekend. Fraude met en rond verzekeringen verhoogt echter de premiedruk en is maatschappelijk niet aanvaardbaar. Fraude heeft daarbij uiterst negatieve consequenties voor het imago van de bedrijfstak, terwijl voor de branche juist een imago van vertrouwen, zekerheid en continuïteit een essentiële voorwaarde is om producten te kunnen aanbieden. Verzekeraars besteden veel tijd aan fraudebestrijding. Indien er fraude is geconstateerd dan zal dat in een landelijke database worden geregistreerd. Deze database is alleen inzichtelijk voor speciale medewerkers van de verzekeringsmaatschappij. U krijgt dan een zogenaamde Vertrouwlijke Mededeling achter uw naam. Niet alleen uw naam staat hierin geregistreerd maar ook uw geboortedatum, woonplaats enz. en de verzekeraar die de vermelding heeft gemaakt. U zult bij elke verzekerings aanvraag tegen de lamp lopen en u krijgt een afwijzing van uw aanvraag. Op probleemverzekering.nl kunt u desondanks deze vermelding een verzekering voor bijvoorbeeld uw auto aanvragen. Dus ondanks dat u staat gerigistreerd met een vertrouwlijke mededeling kunnen wij u toch een oplossing aanbieden. Uw auto moet tenslotte toch verzekerd worden. De tactiek is een nieuwe variant op de al langer bekende ‘crash-for-cash'-methode, waarbij de misdadigers plotseling en zonder reden op de remmen gaan staan, zodat het slachtoffer tegen de achterkant van hun auto botst. Succes verzekerd, zeker als je van tevoren nog even de peertjes uit je remlichten hebt gedraaid. De criminelen combineren hun opzettelijk veroorzaakte blikschade vaak met valse whiplashclaims, niet alleen van de bestuurder, maar ook van zogenaamde passagiers, die vaak niet eens in de auto zaten. ‘Flash-for-cash' is echter moeilijker te bewijzen in de rechtbank, omdat het meestal uitdraait op het woord van het slachtoffer tegen dat van de crimineel. Woordvoerder Neil Thomas van de Asset Protection Unit (APU), gespecialiseerd in fraudeonderzoek, vertelt dat de criminelen hun slachtoffers vaak van tevoren uitzoeken. Ze mikken op mensen waarvan ze vermoeden dat ze geen scene zullen maken. "Moeders die hun kinderen naar school brengen, bijvoorbeeld, zijn vaak het slachtoffer", aldus Thomas.

Contactgegevens Probleemverzekering:

Telefoonnummer: 085 2100 104 ( ma. / zat. van 09:00 tot 17:00 )

Openingstijden:
09:00 tot 17:00 maandag
09:00 tot 17:00 dinsdag
09:00 tot 17:00 woensdag
09:00 tot 17:00 donderdag
09:00 tot 17:00 vrijdag
09:00 tot 17:00 zaterdag