Onverzekerd

Het afsluiten van een verzekering is in Nederland verplicht. Deze verplichting geldt o.a. voor motorvoertuigen zoals een auto, bromfiets, bestelauto en andere voertuigen. Wanneer uw auto, bestelauto, scooter of motor onverzekerd is, dan is de kans groot dat u inmiddels een waarschuwingsbrief van de RDW heeft ontvangen. Om een sanctie van € 409,- te voorkomen dient u direct een verzekering af te sluiten indien uw auto onverzekerd is. Dat bent u ook verplicht volgens de wet. Is ook uw woonhuis onverzekerd dan is het raadzaam hiervoor direct een nieuwe woonhuisverzekering af te sluiten. Uw hypotheekverstrekker verplicht u dat. Verzekeringsmaatschappijen accepteren vaak niet dat u voor een lange( -re ) periode onverzekerd bent geweest. In veruit de meeste gevallen kunnen wij u voor vrijwel alle verzekeringen een nieuwe aanbieding doen.

Zodra u o.a een kenteken op naam heeft staan, moet u verplicht een verzekering afsluiten. Doet u dit niet, dan heeft dat consequenties:


Wilt u een verzekering afsluiten?
Vul het contactformulier in en onze medewerkers nemen spoedig telefonisch contact met u op voor het maken van een offerte.
Of u neemt contact op via Tel. 085 2100 104 ma. | vrij. 09:00 - 17:00. Zaterdag 09:00 - 15:00.

Contactformulier


Probleemverzekering verzorgt uw autoverzekering of andere verzekeringen

Wanneer de onverzekerde periode langer dan 14 dagen is, dan zal een maatschappij niet meer tot acceptatie overgaan. Uiteraard kunnen wij dat wel. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn verzoeken wij u om met ons contact op te nemen. Tel. 085 2100 104 ma. | vrij. 09:00 - 17:00. Zaterdag 09:00 - 15:00.

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom u niet bent verzekerd of dat een verzekeraar u niet meer wenst te accepteren: 

Boete RDW € 409,-
Het RDW doet steekproeven onder kentekenhouders en kijkt of zij een geldige verzekering hebben. Heeft u geen geldige verzekering dan ontvangt u een brief thuis. Meestal is dit nog een waarschuwing. In sommige gevallen verzoekt de betreffende controledienst aan u of u een artikel 34-verklaring kunt afgeven. Dit is een bewijs van de autoverzekeraar dat het voertuig op een specifieke dag een geldige verzekering heeft gehad. Indien u dit niet kunt afgeven, omdat u geen geldige verzekering heeft gehad, dan zal het CJIB u een schikkingsvoorstel doen ( transactie ) van € 409,-. Voldoet u deze niet op tijd dan moet u voorkomen. Deze sanctie kan drie keer worden opgelegd. Er zijn in Nederland naar schatting 250.000 onverzekerde voertuigen.

RDW Check verzekerd voertuig
Wilt u controleren of uw auto of motorvoertuig verzekerd is? Check dit dan op de website van de RDW.

Contactgegevens Probleemverzekering:

Telefoonnummer: 085 2100 104 ma. | vrij. 09:00 - 17:00. Zaterdag 09:00 - 15:00.       

Verzekeringen afsluiten na te lang onverzekerd te zijn geweest: