Verzekering voor maaltijdbezorging met bezorgscooter en e-bike

Verzekering voor maaltijdbezorging met bezorgscooter en e-bike

Uw horeca en maaltijdbezorging goed verzekeren

De spanningen m.b.t. het coronavirus liepen afgelopen week flink hoog op. Waar bent u als ondernemer aan toe, blijft u dicht of gaat u nu de maaltijden bezorgen? Met name horecaondernemers zitten met een groot aantal vragen en onzekerheden. Hoe waarborgt u de continuatie van uw onderneming en is er iets wat u kunt doen? Wij willen horecabedrijven en horecaondernemers er middels onderstaand schrijven op wijzen dat er tal van mogelijkheden zijn voor het correct verzekeren van bezorgscooters en bezorgfietsen t.b.v. maaltijdbezorging. Buiten dat, ook in tijden van crisis is de term ‘goed werkgeverschap’ immers van groot belang.

Snelkeuze Bezorgverzekeringen

Maaltijdbezorging

Bezorging is het enige wat nu is overgebleven voor de horeca onderneming, nu alle horeca op laste van de overheid tot ten minste 6 april 2020 gesloten dient te blijven. Wellicht heeft u als ondernemer ook al aan maaltijdbezorging gedacht. En aangezien de financiële strop al veel te groot is denkt u er misschien ook aan om jong ( en goedkoper ) personeel op E-bikes in te zetten om hiermee in ieder geval de gemiste omzet enigszins te beperken. Over voorgenoemde jonger personeel later meer.

Bezorgscooter en bezorgbrommer

Wij zien maaltijdbezorging in de praktijk gerealiseerd worden middels bezorgscooters, bezorgbrommers, de elektrische bezorgfiets ( de E-bike ), bestelwagens enz. Maar kunt u dergelijke voertuigen zomaar inzetten voor uw bedrijf? Kunt u uw, in uw optiek goed verzekerde, bestelwagen gebruiken om plots maaltijden te gaan bezorgen? Het antwoord is: nee. Maaltijdbezorging wordt door verzekeraars gezien als een ‘bijzonder risico’, waar betreffende verzekeraars wanneer zij dergelijke zaken verzekeren graag van op de hoogte zijn. Is dit een verzekeringsmaatschappij niet bekend, dan kan het zo zijn dat eventuele schades niet onder de dekking vallen. Immers wordt een voertuig voor andere ( zakelijke ) doeleinden gebruikt namelijk bezorging.

Ditzelfde geldt vanzelfsprekend voor bezorgscooters, bezorgbrommers en de elektrische bezorgfiets ( de E-bike ). Wat betreft de E-bike plaatsen we een belangrijke kanttekening. Voor de bezorgscooter, -brommer en –bestelwagen geldt dat deze uiteraard minimaal WA verzekerd dient te worden. Voor een E-bike ligt dit anders. Het afgelopen jaar zagen wij dat de bezorg E-bike steeds meer in het straatbeeld verscheen, mede door het niet verplicht WA hoeven te verzekeren van dergelijke fietsen. Men dacht dat er dan minder kosten gemaakt zouden worden. Ook was men van mening dat jonger personeel dan makkelijker gebruik kunnen maken van dergelijke vervoersmiddelen, simpel omdat er ook geen rijbewijs voor nodig is en de minimale toegestane leeftijd van de bestuurder dus lager ligt. Lagere leeftijd, lagere personeelskosten. Toch?

E-bikes voor maaltijdbezorging zijn niet automatisch verzekerd

Wij raden het ten strengste af uw particuliere E-bike plots in te zetten voor maaltijdbezorging. Maar waarom? Voor particulieren zijn dergelijke vervoersmiddelen verzekerd op de AVP, de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Er is, conform wetgeving, immers nog geen verplichte WA verzekering voor en schade met motorrijtuigen is uitgesloten van dekking op de AVP. Het behoeft naar alle waarschijnlijkheid geen nadere toelichting dat particulier verzekerde zaken geen dekking hebben wanneer deze voor zakelijke doeleinden worden gebruikt.

Dekt een AVB, een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, dit dan wel? Het antwoord hierop is ook nee. AVB polissen dekken geen schades veroorzaakt tijdens maaltijdbezorging met E-bikes. Ook niet met brommers, scooters of bestelwagens omdat motorrijtuigen uitgesloten zijn van dekking. Om dit risico te verzekeren bieden wij een WEGAM verzekering aan van verzekeraar de Vereende.

Vanzelfsprekend is er na een aantal keer ‘nee’ als antwoord ook een oplossing voor het ‘probleem’. En die oplossing is gelukkig simpel en wij kunnen het snel voor u regelen. Betreffende E-bikes zijn middels een losse aansprakelijkheidsverzekering ( Bezorgfietsverzekering WA ) te verzekeren. Ook andere verzekeringen t.b.v. maaltijdbezorging zoals een bezorgscooterverzekering en een bestelauto voor maaltijdbezorging zijn in een mum van tijd geregeld voor u.

U kunt ons 6 dagen per week bereiken voor vragen, advies en een vrijblijvende offerte. Vaak kan uw personeel dezelfde dag nog op weg met een goede verzekering inclusief dekking voor bezorging, wel zo fijn want tijd is geld. Snel schakelen, dat is nu van cruciaal belang. Laten we hopen dat iedereen zijn onderneming snel weer op gewenst niveau kan hervatten en dat ook Nederland snel wint van het coronavirus, maar handel goed en zorg ervoor dat u, uw onderneming EN uw personeel goed verzekerd zijn.

Wij zijn bereikbaar voor offertes op telefoonnummer 085 2100 104 van ma | zat 09:00 / 17:00.

Probleemverzekering.nl