Corona Boete? En nu een strafblad?

Boetes n.a.v. een overtreding

Waar de overheid ons een aantal regels heeft opgelegd, zijn het de handhavers die controleren of men deze regels naleeft. We kunnen het inmiddels wel dromen: anderhalve meter afstand en o.a. een groepsverbod. Maar niet iedereen houdt zich aan deze regels. Met name jongeren vinden het spannend de grens op te zoeken. Mensen komen met dit mooie weer nog steeds samen in bijvoorbeeld parken, of zitten nog steeds met meer dan drie personen samen op het strand. Is hier sprake van het opzoeken van grenzen en kunnen dergelijke keuzes voor veel problemen en zelfs een strafblad zorgen? Het antwoord is simpel: ja. Dat deze boete ook gevolgen heeft voor het afsluiten van een toekomstige verzekering leggen we u uit.

Een strafblad

Een aantal handhavers heeft aangegeven dat zij, wanneer zij mensen in overtreding zien, eerst een waarschuwing geven. Deze waarschuwing wordt echter wel geadministreerd in een systeem waar de politie in kan kijken. U kunt het haast vergelijken met een soort ‘voorwaardelijke straf’, want wie binnen een jaar voor de tweede keer dezelfde overtreding begaat, ontvangt alsnog een boete. Voor jongeren bedragen de boetes € 95,- en voor volwassenen € 390,-. Daar blijft het echter niet bij! Is men meerderjarig? En is er een boete uitgeschreven? Dan volgt er, buiten de boete, ook een aantekening op het strafblad. Waarom? Omdat de verbodsbepalingen tot de zwaarste maatregelen behoren, die de overheid haar burgers oplegt. Dit ter bescherming van de openbare orde en volksgezondheid. Handhavers hebben tot nu toe meer dan 5600 boetes uitgegeven. Dergelijke justitiële aantekeningen blijven 5 jaar vermeld staan. Daar komen we op een belangrijk punt. Buiten dat justitiële aantekeningen voor een belemmering bij de afgifte van een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen zorgen, kan het verzekeringstechnisch ook voor flinke problemen zorgen.

Justitiële aantekeningen en uw verzekeringen

Verzekeraars, en dan met name autoverzekeraars, worden steeds strenger bij het accepteren van nieuwe autoverzekeringen of andere verzekeringen. Wanneer een nieuwe polis wordt aangevraagd gaat er bij de maatschappij automatisch een systeem draaien dat zoekt naar eventuele registraties. Alle registraties worden geadministreerd bij Stichting CIS. Heeft u een registratie bij Stichting CIS? Dan wordt u in 99,99% van de gevallen NIET meer geaccepteerd bij een reguliere verzekeringsmaatschappij en kan alleen nog een oplossing worden gevonden bij de Vereende. Andere oorzaken van het ‘niet regulier kunnen verzekeren’ zijn bijvoorbeeld wanbetaling, claimgedrag, fraude of bijvoorbeeld een rijontzegging. In de slotvragen van de aanvraag van een reguliere verzekering wordt aan de aspirant verzekerde altijd gevraagd of men in de afgelopen 8 jaar in aanraking is geweest met politie of justitie ( strafrechtelijk verleden ). Moet u dit met ‘JA’ beantwoorden? Bijvoorbeeld na een boete voor een overtreding inzake de Coronamaatregelen? Dan is het aanvragen van een reguliere verzekering kansloos. Geldt dit alleen voor autoverzekeringen? Die vraag beantwoorden wij met ‘NEE’. Dit geldt voor AL uw verzekeringen, zoals de woonhuis- ( opstal ), inboedel-, aansprakelijkheid- en scooterverzekering. Kunt u niet meer bij een reguliere verzekeraar terecht? U moet uw auto toch verplicht tegen de Wettelijke Aansprakelijkheid ( WA ) verzekeren. Als u dat niet doet -en de auto wel op uw naam staat- dan kunt u een boete van de RDW krijgen van € 409,-. Er is dan nog maar 1 optie, 1 mogelijkheid om uw verzekering aan te vragen en af te sluiten. Er is slechts 1 maatschappij waar uw auto-, inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering aangevraagd en afgesloten kan worden. Die ene maatschappij, De Vereende, verzekert ‘bijzondere’ risico’s. Wij helpen u daarbij. Belangrijke zaken!

Probleemverzekering.nl is er voor elke verzekering Tel. 0852100104

Wij hopen dat wij het belang van naleving van de regelgeving omtrent de ‘anderhalve meter samenleving’ niet nader toe hoeven te lichten. Wij benadrukken in deze kwestie echter de gevolgen die bovengenoemde boetes voor u en uw verzekeringen kunnen hebben. Bent u ten gevolge van bepaalde omstandigheden zonder verzekering komen te zitten? Lukt het u nu niet ( meer ) een reguliere verzekering af te sluiten? Bel ons even, wij helpen u – letterlijk en figuurlijk – weer op weg. Wij zijn 6 dagen per week telefonisch bereikbaar voor u op Telefoonnummer: 0852100104. Van maandag t/m zaterdag. Bijna alle offertes worden direct afgegeven, waarna u na betaling, vaak direct weer verzekerd bent.

Wij hopen dat u en iedereen in uw omgeving gezond bent en blijft. Stay safe.