Probleemverzekering

Probleem met het afsluiten van een verzekering?

Verzekeraars, en dan met name autoverzekeraars, worden steeds strenger bij het accepteren van nieuwe autoverzekeringen. Wanneer een nieuwe polis wordt aangevraagd gaat er bij de maatschappij automatisch een systeem draaien dat zoekt naar eventuele registraties. Alle registraties worden geadministreerd bij Stichting CIS. En heeft u een registratie bij Stichting CIS? Dan wordt u in 99,99% van de gevallen NIET meer geaccepteerd bij een reguliere verzekeringsmaatschappij en kan alleen nog een oplossing worden gevonden bij de Vereende.

Maar stel .. u kunt uw verzekeringen niet meer bij een reguliere verzekeraar onderbrengen. U moet uw auto toch verplicht tegen de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekeren? Klopt. En als u dat niet doet en de auto wel op uw naam staat dan kunt u een boete van de RDW krijgen van € 409,-. Er is dan nog maar 1 optie, 1 mogelijkheid om uw verzekering aan te vragen en af te sluiten. Er is slechts 1 maatschappij waar uw auto-, inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering aangevraagd kan worden. Die ene maatschappij, De Vereende, verzekert ‘bijzondere’ risico’s. En wij helpen u daarbij.

Bel Probleemverzekering.nl op Tel. 0852100104 ma | zat 09:00 - 17:00.

Vereende contactformulier.gif

Wanneer kunt u zich niet meer regulier verzekeren?

  1. Wanbetaling

O, die rekening van de auto kan wel even wachten. Die betaalt u later wel. Eerst die rekening van Zalando even betalen, die staat al langer open. Een verzekeraar moet vanuit de WFT ( Wet of het Financieel Toezicht) de klant een aantal aanmaningen sturen. Ook in de polisvoorwaarden staat geschreven wat de gevolgen zijn van het niet ( tijdig ) betalen van de premie. In eerste instantie kan uw dekking worden opgeschort. Dan is er geen dekking bij een schade. Uiteindelijk, na die paar aanmaningen, mag de maatschappij uw polis royeren wegens wanbetaling. Dit gaat heel makkelijk. Foetsie…weg is de polis en u heeft een registratie wegens wanbetaling. Buiten dat, loopt u nu het risico op een boete vanuit de RDW van € 400,- voor het niet verzekerd zijn van uw auto. Verzekeraars hebben een hekel aan wanbetaling. Wanbetalers zorgen voor een hogere schadelast. Wanneer er een verzekering van u ooit is opgezegd wegens wanbetaling, kan de verzekeraar aanvragen van nieuwe polissen weigeren. Bij het aanvragen van een nieuwe verzekering moet u opgeven of u in de laatste acht jaar door een verzekeraar bent opgezegd wegens wanbetaling.

  1. Schadeverleden

Als u veel schades heeft veroorzaakt vinden maatschappijen het simpelweg een te groot risico uw voertuig te verzekeren. Iedere verzekeraar kan zien hoeveel schades u heeft gehad. Ook moet u bij het aanvragen van een nieuwe polis opgeven hoeveel schades er de afgelopen vijf jaar zijn geweest. Ongeacht of het uw schuld was of niet. Per schuldschade is er een terugval van 5 schadevrije jaren. Het kan voorkomen dat u in de min komt staan, een zogeheten malusregistratie in Roy-Data ( het systeem waarin schadevrije jaren worden vastgelegd ). Ten eerste adviseren wij u dan uw huidige verzekering niet op te zeggen, omdat het elders goedkoper lijkt te zijn. De reden hiervoor is dat veel verzekeraars nieuwe klanten met een malusregistratie niet accepteren. U heeft niet zomaar een nieuwe polis elders.

  1. Gelogen bij de acceptatievragen

Bij het afsluiten van een polis bij een reguliere verzekeringsmaatschappij wordt er een aantal slotvragen met u doorgenomen. U dient deze vragen uiteraard naar waarheid te beantwoorden of in te vullen. Verzwijgt u iets, dan kan een schade die verband houdt met hetgeen is verzwegen ( er moet een causaal verband zijn ), worden afgewezen en de maatschappij kan zelfs besluiten een polis op te zeggen. Dit, omdat zij eerder niet op de hoogte waren van het exact te verzekeren risico. Ook dit kan een registratie bij Stichting CIS tot gevolg hebben.

  1. Rijontzegging of strafrechtelijk verleden

Ook moraliteit speelt een rol bij de acceptatie door een verzekeraar. Vaak achten zij iemand met een strafrechtelijk verleden een te groot of hoger moreel risico. Er wordt overigens ook gevraagd naar een eventueel strafrechtelijk verleden, ontstaan in de laatste acht jaar, bij het aanvragen van een polis. Ook een eerder ontvangen rijontzegging, voor bijvoorbeeld rijden onder invloed van alcohol, oneigenlijk gebruik van Social Media tijdens het besturen van een voertuig of drugs, vormt een te groot risico voor een verzekeraar. Dit wensen zij niet te verzekeren. Het morele risico is te groot.

  1. Fraude

U weet vast wel wat dat inhoudt, het mag gewoon niet. Ook fraude leidt tot een registratie bij Stichting CIS.

Hulp nodig bij het afsluiten van een probleemverzekering?

Wij willen u weer op weg helpen. Letterlijk en figuurlijk. Op onze website kunt u ons contactformulier invullen, wij nemen dan z.s.m. contact met u op om een offerte op te stellen voor u. In vrijwel alle gevallen kunnen wij ervoor zorgen dat u weer een verzekering krijgt. Dat doen wij voor alle verzekeringen. We luisteren eerst goed naar uw verhaal. Op basis daarvan beoordelen we welke verzekeringsoplossingen wij kunnen aanbieden. Vervolgens sturen we u gelijk een offerte toe. Daarna beslist u zelf of u de verzekering wilt afsluiten. Bel ons op Tel. 0852100104 ma | zat 09:00 - 17:00.